Austrija primenjuje BRZO TESTIRANJE u ŠKOLAMA: Neki roditelji ne žele, ovo su posledice po njihovu DECU!

Od 1,3 miliona brzih testova samo njih 536 bilo je POZITIVNO!

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst
835

U školama širom Austrije, od prošle nedelje, sprovodi se redovno testiranje đaka i nastavnog osoblja, a do sada je bilo 536 pozitivnih brzih testova, saopštilo je Ministarstvo obrazovanja.

Po prvi put, od kada su škole počele ponovo da rade, pošto je semestarski raspust završen u svim pokrajinama, testovi su sprovedeni širom Austrije.

Od ukupno oko 1,3 miliona brzih testova, koji se u školama sprovode ponedeljkom i sredom, bilo je 536 pozitivnih, od kojih 364 đaka i 172 nastavnika.

Najviše pozitivnih testova registrovano je u Beču sa 250, a na drugom mestu je Donja Austrija sa 103.

Svi pozitivni brzi testovu proveravaju se PCR testom, a prošle nedelje potvrđeno je tri četvrtine.

Prema Ministarstvu svega jedan odsto đaka, to jest njihovih roditelja odbija testiranje, i ti đaci ne mogu da se vrate u školske klupe, već moraju da uče od kuće.

Austrijski model, kako navodi Ministarstvo, naišao je na interesovanje drugih zemalja, koji se interesuju o funkcionisanju brzih testova, koji se primenjuju u školama.

Austrijska vlada brzim testovima krenula je u popuštanje mera i pored pojave novih sojeva, koji su infektivniji od osnovne varijante korona virusa. Brzim testom žele se otkriti asimptomatično oboleli, koji potom bivaju izolovani i time se sprečava širenje korona virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More