Satima čekali…Nemačka popustila i konačno pustila srpske kamiondžije preko granice

Foto: Tanjug/ Matthias Balk/dpa via AP
99

Prevoznici iz Srbije, ali i čitave Evrope koji su satima i satima bili na na ulasku u Nemačku, konačno su krenuli dalje.

Nemačka je popustila i pustila naše vozače kamiona koji su proveli sate na snegu i niskim temperaturama čekajući testiranje i rezultate na nemačkoj granici.

Podsetimo, problemi su nastali kada je Nemačka uvela nove mere za ulazak u zemlju koje podrazumevaju obavezno PCR testiranje i za sve vozače kamiona, što do sada nije bio slučaj, čak ni tokom vanrednog stanja u martu prošle godine. Zbog toga naši vozači satima su čekali testiranje i rezultate, kako bi mogli da stignu na destinaciju u Nemačkoj.

Zbog uvođenja novih mera koje su pretile da blokiraju transport ne samo iz Srbije već i čitave Evrope, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je pismo nemačkom državnom sekretaru u Ministarstvu saobraćaja i digitalne infrastrukture Štefanu Bilgeru u kome traži razrešenje ove situacije zbog koje trpe i mnoge druge zemlje Evrope.

Očigledno je apel uroio plodom i naši kamioni  prelaze granicu.

Izvor Telegraf biznis
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More