Ovako to izgleda kad SRBIN usred PANDEMIJE ode na ODMOR: Zamalo da ga OPLJAČKAJU a sad je i “ZAROBLJEN” na aerodromu!

Beograđanin odlučio da odmor provede van SRBIJE i evo da li se POKAJAO što je krenuo na PUT!

Foto: Instagram/printscreen
46

Kako izgleda putovanje usred najdužeg, trećeg talasa pandemije kovida-19 i pojave britanskog, južnoafričkog i ko zna kojeg još soja, najbolje zna grupa srpskih turista koja je prešla „pola sveta“ kako bi stigla na safari u Afriku i konačno na Zanzibar.

Zajedno sa zdravljem testirali su hrabri avanturisti svoj entuzijazam i strpljenje, ali i epidemiološke mere u avionima, na aerodromima, u različitim državama. U tom testiranju neki od njih su zaboravili da se testiraju na kovid 19 pa su morali da produže odmor još četiri dana na Tanzaniji, piše “Blic”.

Ko želi u ovo „zlo doba“ da putuje mora, najpre, da se naoruža strpljenjem jer se pravila putovanja menjaju gotovo na dnevnom nivou. Naime, mesecima kovan plan i skupo plaćene avio karte i smeštaj mogu da padnu u vodu u trenu, možda i pred sam let.

Zbog brzog testa promena rute

Malo je falilo da se to dogodi jednom od junaka ove priče koji je gotovo pred put morao u potpunosti da menja rutu do Afrike.

– Trebalo je da letim za Keniju preko Amsterdama, ali desetak dana pred let Holandija je zabranila ulazak u zemlju putnicima sa PCR testovima. Na aerodrom u Amsterdamu je moglo da se uđe samo sa negativnim rapid testom. Pošto u tom trenutku nigde u Srbiji nije mogao da se uradi takav test otkazao sam let, a agencija preko koje je trebalo da putujem mi je vratila sav novac osim 4.000 dinara za taksu – objašnjava „svetski putnik“ koji je želeo da ostane anoniman.

Ipak, avanturistički duh ga nije napustio pa je odlučio da potraži alternativne načine za odlazak na safari u Afriku.

– Našao sam let preko Dohe i odlučio da putujem bez obzira na to što me to koštalo 100 evra više. Već sam uzeo odmor i nisam hteo da mi propadne u Srbiji. Takođe, na aerodromu u Dohi nisu tražili negativan PCR test, ali jesu u Keniji zbog čega sam morao da se testiram u Beogradu pred let – priča Beograđanin.

Međutim, datum polaska doneo mu je novu glavobolju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Grbic OLY (@vladimir_grbic)


– Let iz Beograda sam imao u ponedeljak, a PCR test ne sme da bude stariji od 72 sata. To je značilo da moram da se testiram u subotu, a postavljalo se i pitanje da li mogu odmah da saznam rezultat i da stignem da otkažem putovanje i smeštaj ako slučajno budem pozitivan na kovid 19. Pitanje je bilo i da li bih mogao to da uradim u nedelju na neradan dan – navodi sagovornik “Blica”.

Na sreću, test je bio negativan.

– Odleteo sam za Dohu. Začudio sam se da je malo ko u avionu nosio masku, ali i na aerodromu. Inače, aerodrom je bio gotovo prazan. A ja sam na naredni let morao da čekam devet sati. Ipak, toliko vreme nisam mogao da iskoristim za razgledanje grada zbog pandemije već sam morao da ostanem na aerodromu – apostrofira mladić koji je dvoiponedeljnoi odmor u Africi platio oko 2.000 evra.

Filmska pljačka u Mošiju

Kako kaže, safari u Keniji vredeo je sav taj novac. Međutim, kad smo kod para mogao je i on da bude žrtva filmske pljačke u Tanzaniji.

– Krenuo sam sa grupom naših turista u klub u Mošiju i tada smo već primetili da nas nekoliko motociklista kruži oko nas. Verovatno su nas tada pikirali. Prilikom povratka u jednom trenutku smo se razvukli i jedan motociklista je našoj devojci strgao torbicu sa ramena i odvezao se. Moj cimer je skočio na motor drugom čoveku i krenuli su za njima, ali nisu uspeli da ih nađu – podvlači avanturista i dodaje da je najveći problem bio taj što se u torbici nalazilo nekoliko pasoša.

Sprega policije i pljačkaša

Kako se tanzanijska policija bori sa kriminalom saznali su nekoliko minuta kasnije.

– Otišli su u policiju gde su im najpre rekli da će vratiti pasoše za dva dana. Kada im je cimer stavio novac u džep doneli su pasoše za nekoliko minuta. Možda smo mogli da otkupimo tako i telefon. Očigledno je da su policija i pljačkaši povezani u Tanzaniji. Inače, u favelama smo deci podelili mnogo slatkiša i lopti. Veoma su siromašni – opisuje srpski turista.

Zbog PCR testa morao da ostane još četiri dana na Zanzibaru

S druge strane, na Zanzibaru se znatno opuštenije živi i kada je reč o pandemiji i kada je reč o kriminalu.

– Ovde je problem nastao tek pred polazak nazad jer sam tek tada saznao da moram, ipak, da uradim PCR test. Naime, za Dohu ne treba PCR test, ali moram da se testiram zato što kompanija „Flydubai“ traži taj test pre ulaska u avion. To nisam znao jer prilikom dolaska nismo leteli sa tom kompanijom. Tako da zbog testiranja na Zanzibaru neplanirano moram da ostanem još četiri dana. Inače, PCR test na Zanzibaru je 80 američkih dolara – naglašava Beograđanin.

(Ne)srećni turista ne shvata koliko mu turista širom sveta zavidi.

– Jasno mi je da ljudi pre putovanja razmišlja o testiranju i uslovima letenja sa određenim aviokompanijama. Ali, kada si na safariju u Africi ili na Zanzibaru o tome više ne razmišljaš. To ti dođe samo kao jedan zahtev manje-više ili kao viza na putu – zaključuje on.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More