Porodice žrtava terorističkog napada u BEČU tuže DRŽAVU: Traže VISOKE ODŠTETE za pretprljene traume i bol!

Među žrtvama je 24-godišnja studentkinja iz Nemačke čija majka traži VISOKU ODŠTETU za pretrpljenu traumu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
110

Porodice dve žrtve džihadističkog napada početkom novembra u Beču tužile su austrijsku državu zato što nije sprečila napad, rekli su danas advokati tih porodica.

Kujtim Fejzulaj, simpatizer Islamske države, 2. novembra u centru Beča ubio je četiri osobe nakon čega ga je ubila policija. Među žrtvama je 24-godišnja studentkinja iz Nemačke. Njena majka je odlučila da tuži “austrijske vlasti zato što nisu uradile sve što je u njihovoj moći da spreče napad”, izjavio je agenciji Frans pres advokat Norbert Ves (Wess), prenosi “Kurir”.

Prema izveštaju istražne komisije koji je vlada objavila prošle sedmice, austrijska obaveštajna služba zanemarila je više informacija koje su mogle da omoguće otkrivanje opasnosti od napada.

Majka, koja boluje od “depresije”, traži više od 104.000 evra za pretrpljenu traumu i za troškove sahrane.

Iznos od 5.800 evra, koji daje država, ne pokriva čak ni troškove prevoza tela u Nemačku, rekao je advokat.

Da bi dobila taj novac, sestra žrtve je morala da “fotografijama i drugim dokumentima dokaže da je povezana sa žrtvom”, postupak koji je po pravilima, ali je upitan “u ovako tragičnom slučaju”, rekao je advokat.

I roditelji 21-godišnjeg mladića, koji je poginuo u tom napadu, pokrenuli su postupak protiv države iz sličnih razloga i traže više od 60.000 evra novčane nadoknade.

Najavljena je i treća tužba u ime više osoba koja su ranjene u napadu.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More