Srbi doneli koronu na Zanzibar?! Grupa od 22 turista se vratila, evo šta kažu o provodu (FOTO, VIDEO)

Foto: Pixabay
273

Komadić raja koji je od juna prošle godine bio dostupan turistima sa svih krajeva sveta uskoro se verovatno delimično zatvara, odnosno, za ulazak će biti neophodan PCR test. Mnoge je razočarala vest da korona bukti na Zanzibaru, pojedine tursitičke agencije javljaju da su im avio-kompanije naložile da će svim putnicima za Zanzibar uskoro trebati PCR test jer se zaraza tamo ubrzano širi, između ostalog, i jer je Zanzibar bio otvoren za sve. Tamo skoro da nije bilo ograničenja (putnicima se jedino meri temperatura na ulasku u zemlju i popunjavaju zdravstveni formular).

Uz ove loše vesti o širenju virusa, Srbijom se pronela i ona da su zapravo naši putnici krivi za tu eksploziju korone.

Grupa od 22 Srba ovih dana sa vratila sa Zanzibara. Njihove fotografije sa ove egzotične destinacije zaista deluju nestvarno, a ako su vam očekivanja, kad su putovanja u pitanju, oduvek bila drugačija od standardnih koje nude agencije, priča o tome kako su u doba pandemije stigli tamo će vam biti inspirativna.


Iza Bali challenge profila na Instagramu i sajta Boho challenge stoji grupa avanturista iz Srbije koja je život podredila putovanjima.

Nedavno je otvorena destinacija za putovanje bez PCR testa, a to je Zanzibar. Tamo smo se uputili 30. novembra sa 22 prijatelja i članova naše zajednice. Proveli smo tamo prelepih 12 dana i sad čekamo da se opet otvori Bali”, priča za Nova.rs Sergej Stojanović.

“Preko društvenih mreža i sajta nam se prijavljuju ljudi, ali najviše preko naših prijatelja i članova Bali challenge zajednice. Ne primamo svakog, cilj nam je da ekipa budu okej ljudi, sa dobrom energijom. Radimo to iz ljubavi i nije nam cilj profit, već ljubav prema dalekim destinacijama. Za sada vodimo četiri destinacije koje poznajemo jako dobro i gde imamo svoje baze – Bali, Goa, Zanzibar i Maroko.


Trudimo da budemo drugačiji, često upoznajemo naše putnike sa lokalnom zajednicom, radimo ‘of road’ ture, tražimo tajna mesta na svakoj destinaciji koja nisu komercijalizovana, ponašamo se kao porodica i ostajemo vezani za sve naše putnike i posle putovanja, družimo se i pomažemo. Na ovom poslednjem putovanju u Zanzibar smo na primer pomogli našem lokalcu Tamimu da sagradi rezervorar za vodu u svom selu, pa je tako snabdeo vodom i druge u selu”, otkriva Stojanović.

Na Zanzibaru nema reči o koroni, plaže su bile praznije nego inače ali prelepe, Indijski okean, priroda, lokalci. Svi smo bili na otvorenom . Turista ima uglavnom iz istočnih zemalja jer zapadne nisu dozvolile svojim turistima da dođu. Bilo je Rusa, Čeha, Poljaka i Srba. Tamo ima i dosta Evropljana koji žive na Zanzibaru, posebno Italijana”, priča Sergej i dodaje da su odseli u afričkom lodge hotelu na plaži.

 

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) otkriva ima li istine u spekulacijama da su Srbi krivi za eksploziju virusa na tom afričkom ostrvu.

“Nije to baš tako iz prostog razloga što tamo ima mnogo više turista iz zapadne Evrope nego iz Srbije. Pritom, mi nismo dobili nikakvu informaciju o tome da se neko od naših tamo razboleo”, demantuje Seničić ove navode.

On dodaje da naši turisti tamo idu redovno, ali da to nije veliki broj.

“U poslednje vreme to je tek nekoliko stotina naših ljudi”, kaže Aleksandar Seničić.

Zanzibar je od svih dalekih egzotičnih zemalja poslednjih meseci najpopularniji među Srbima. Iako naših turista tamo možda nema kao ranijih godina, cele zime su organizovane ture za ovo ostrvo. I čini se da taj put nikad nije bio jeftiniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vida Todorovic (@vida_todorovic)

 

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More