Srbija tuguje za legendom, u Novom Sadu zastave na pola koplja, pale sveće, plaču i pevaju Đoletove pesme “Ako umrem mlad” (FOTO, VIDEO)

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
101

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

Prijatelji i kolege se opraštaju na društvenim mrežama, a njegovi Novosađani okupili su se na centralnom gradskom trgu.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Novosađani koji su se okupili u centru grada da odaju počast preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, na Trgu slobode pevaju njegove pesme, dok su zastave na Gradskoj kući spuštene na pola koplja.

Dan žalosti biće proglašen u Novom Sadu na dan sahrane kantautora Đorđa Balaševića, javljaju mediji.

Tuguju, pale sveće i sećaju se svog Đoleta, ali uz pesmu i to njegovu.


Ispred porodične kuće preminulog kantautora Ðorđa Balaševića u Novom Sadu večeras su se okupili građani kako bi se oprostili od slavnog muzičara.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Poštovaoci Balaševića ostavljaju cveće i pale sveće u čast preminulog kantautora ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića 33 u Novom Sadu.


Prisutan je značajan broj novinara, a pristižu i televizijske ekipe van Novog Sada, prenosi portal 021.

Policija je zamolila okupljene da poštuju epidemijske mere, drže distancu i nose zaštitne maske.

Večeras su se građani okupili na glavnom trgu u njegovom Novom Sadu kako bi mu odali počast, a i Sarajlije su se odlučile na isti korak. Na Skenderiji, mestu gde je toliko mnogo puta nastupio Balašević, Sarajlise su došle da zapale sveće.

Sve prati Balaševićeva pesma “Kada odem”.

Prepiska sa porodicom

U današnje vreme, kada je strah od koronavirusa na domaćoj sceni dostigao vrhunac, Đorđe Balašević je pred smrt čudnom porukom zbunio svoju porodicu, ali i zabrinuo brojne obožavaoce.

Naime, njegova ćerka Jelena Beba Balašević sa svojim pratiocima podelila je interesantnu prepisku sa svojim ocem čuvenim kantautorom Đorđem Balaševićem, te su mnogi postavili pitanje, da li je i čuveni muzičar zaražen koronavirusom?

Ipak, njegova ćerka poručila je da on nije pozitivan na koronu, već na život, te su svi odahnuli.

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More