Sveće u obliku srca, plišane igračke i jedna reč na transparentu: Ovako su se građani Zagreba i Sarajeva oprostili od Balaševića (FOTO)

Foto: TANJUG/ CROPIX/ MARKO TODOROV/ mn
79

U Sarajevu i Zagrebu građani su se sinoć okupili kako bi se oprostili od kantautora Ðorđa Balaševića, koji je preminuo u 68. godini.

U Zagrebu su se fanovi Balaševića okupili na Ilici, kod Name, gde su postavili transparent napisan ćirilicom “Bećarac”, što je aluzija na Balaševićevu pesmu “Stih na asfaltu”, koja sadrži stih: “Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom”.

Foto: TANJUG/ CROPIX/ MARKO TODOROV/ mn

Kako prenosi hrvatski “Jutarnji list”, oko tridesetak okupljenih ostavili su upaljene lampaše, cveće i plišane zečeve, a zapevali su i Balaševićevu baladu “Slovenska”.

Hrvatski Index navodi da su ljudi uz gitaru pevali Balaševićeve pesme u Zagrebu.

Od Balaševića su se sinoć oprostili i građani Sarajeva, paleći sveće u centru grada.

Spontano okupljanje građana počelo je oko 20 sati na Skenderiji, ispred dvorane “Mirza Delibašić”, u kojoj je Balašević održao poslednji koncert u Sarajevu 2018. godine, prenosi sarajevski portal Klix.

Ostavio je pregršt najlepših pesama, ali i ljubavnu priču sa suprugom koju je voleo više od četiri decenije (FOTO, VIDEO)

Nakon toga, grupa građana uputila se prema obližnjem mostu na Skenderiji gde su upalili sveće ispred postavke u obliku srca kako bi odali počast Balaševiću.

I neki građani Sarajeva su, pored sveća, doneli plišane bele zečeve, koji su postali simbol Balaševićevih koncerata i pesme “Neki novi klinci”.

U Sarajevu su puštane i pesme Balaševića.

Prethodno se više stotina Novosađana okupilo sinoć oko 20 sati na Trgu slobode da se oprosti od Balaševića, svog sugrađanina, a zastave u ovom gradu spuštene su na pola koplja.

Srbija tuguje za legendom, u Novom Sadu zastave na pola koplja, pale sveće, plaču i pevaju Đoletove pesme “Ako umrem mlad” (FOTO, VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More