Balaševićeva ćerka se potresnom porukom oprostila od oca: Volim te, tata! Vidimo se u dvorištu

foto: Printscreen Youtube
72

Smrt Đorđa Balaševića potresla je ceo region, a ulice Novog Sada zavijene su u crno. Njegova ćerka Jovana Balašević, zvana Lola, smogla je snage da se javno oprosti od tate, te je na društvenoj mreži Instagram objavila potresan tekst.

– Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sećanje. Možda sećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršiću običaj i reći ću šta sam poželeo dok sam gasio sveću: Da vam život bude srećan kao što je moj bio – navela je Jovana.

Preminuo Đorđe Balašević, dva i po sata trajala borba za njegov život

– Da se jednog jutra probudite i kažete: Ništa više ne želim. 67. godina, zar nisu prošle u trenu? – citirala je Đoleta Lola, a potom mu poručila:

– Volim te tata, podario si mi najlepši mogući život, vidimo se u dvorištu.

Fanovi i poštovaoci njegovog lika i dela slomili su se pred rečima ćerke, te su mnogi istakli da plaču otkako su čuli da je Đorđe preminuo.

“Plačem i ne mogu da stanem, otišao je najveći”, “Draga Jovana, imaš čega da se sećaš i čime da se ponosiš. Neka mu je večna slava”, samo su neki od komentara.

Legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je juče u 67. godini usled posledica korona virusa, a njegovim poetičnim stihovima dopirao je do srca brojnih ljudi.

Njemu je porodica uvek bila na prvom mestu, a iza sebe je ostavio suprugu Oliveru i troje dece. Njegova ćerka Jovana pre nekoliko godina je u emisiji “Premijera – Vikend specijal” govorila je o svom ocu.

– Mene da pitaju, ja bih rekla da više nikad ne peva u Novom Sadu, zato što je publika ovde malo frigidna. Ja znam kolika je razlika u Zagrebu i ovde. Nemoj sada da mi zamere oni koji se pitaju koje smo vere i kome podilazimo – rekla je ona tada.

– Kada je otišao negde u drugi grad, ja sam shvatila ko je zapravo Đole, kada se cela dvorana orila – dodala je Jovana u emisiji.

Ona je potom otkrila i uz koju očevu pesmu je zaplakala.

– Kako da ne! Nemoj da se Bajaga naljuti, niko drugi ne može tako da me rastuži. Đole je stvarno tu potpuno originalan, nadam se da će u čitanke ući njegova poezija. Nikad ne bih rekla da bih plakala uz pesmu ‘Olivera’, kao što sam plakala u Novom Sadu. To me je potpuno rasturilo –  ispričala je Balaševićeva ćerka u pomenutoj emisiji.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More