Gradska skupština u Sarajevu osvetljena u čast Balaševića, u Skoplju na videu-bimu pušten njegov koncert (FOTO)

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ mn
29

Sarajevska gradska skupština sinoć je osvetljena u čast Ðorda Balaševića, a Sarajevo i njegovi građani opraštaju se od ovog velikog umetnika.

Gradonačelnik Abduzlah Skaka na društvenim mrežama je napisao kako je Balašević bio poseban u svemu: muzici, ljudskosti, ali i istinskoj zaljubljenosti u Sarajevo, prenosi Klix.ba.

“U vremenima najvećih iskušenja, celom je svetu pokazao svoju veličinu. Verujemo da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato, želim mu u ime svih Sarajlija reći – Hvala ti Ðole”, napisao je Skaka.

FOTO: TANJUG/ RADIOSARAJEVO.BA/ ADMIR KUBUROVIC/ mn

Dodao je da će Balašević svojim stihovima i muzikom živeti večno i da ga Sarajevo neće zaboraviti.

Građani Sarajeva okupili su se sinoć na platou ispred Skenderije, a skup je organizovan putem društvenih mreža.

FOTO: TANJUG/ RADIOSARAJEVO.BA/ ADMIR KUBUROVIC/ mn

Okupljanje pred Skenderijom ima i simbolicku težinu, jer je Balašević tu održao svoj poslednji koncert u Sarajevu, 2018. godine.

Pored sveća, neke Sarajlije donele su i plišane bele zečeve koji su postali simbol Balaševićevih koncerata i pesme “Neki novi klinci”.

Sveće u obliku srca, plišane igračke i jedna reč na transparentu: Ovako su se građani Zagreba i Sarajeva oprostili od Balaševića (FOTO)

Skoplje se oprostilo od Ðorđa Balaševića

Na platou ispred Univerzalne sale u Skoplju nekoliko stotina obožavalaca odalo je sinoć počast Ðorđu Balaševiću, uz reči “mirno more i večna ti slava”.

“Skoplje oplakuje veliku legendu Ðorđa Balaševića koji je iza sebe ostavio brojne stihove koji će zauvek ostati u sećanjima brojnih generacija”, piše na Fjesbuk stranici skopske Univezalne sale.

Na video-bimu pušten je Balaševićev koncert, a građani, među kojima je bilo i mnogo dece, oprostili su se od čuvenog Ðoleta paleći sveće i ostavljajući plišane zeke.

Balaševićeva ćerka se potresnom porukom oprostila od oca: Volim te, tata! Vidimo se u dvorištu

Balašević je preminuo u petak u 68. godini.

“Neko to od gore vidi sve”, “Mog mora nema”: Muzičari i glumci tuguju zbog Balaševića, stihovima se opraštaju od njega

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More