Vučić o filmu “Dara iz Jasenovca”: “Jako je težak, ali veoma važan za naš narod”

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se dopao film Dara iz Jasenovca i istakao da je veoma važan za naš narod, jer govori o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada.

“Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatram, ali film mi se dopao, jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora Jasenovac”, naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakav je njegov utisak da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda i da li je država Srbija bacila novac na taj film kako pojedini to komentariš

Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

“Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu – što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu”, naveo je Vučić.

Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu, poručio je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More