Ponovo rampa za Srbe, jedni nas vratili na karantinsku listu, drugi produžili zabranu ulaska

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
327

Grčka je produžila zabranu ulaska u zemlju iz susednih zemalja i za državljane trećih zemalja do 8. marta, javlja agencija MIA.

Odluka grčke vlade da uspostavi “privremene restrikcije za ulazak u zemlju za sve drržavljane trećih zemalja sa kopna, mora ili iz vazduha” i preko kopnene granice doneta radi sprečavanja daljeg širenja koronavirusa.

Odluka je već objavljena u Službenom glasniku i stupa na snagu u ponedeljak.

Turisti i strani državljani mogu da udu u Grčku iz Bugarske preko prelaza Promahonas, ako imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Savezna služba za javno zdravlje Švajcarske od ponedeljka, 22. februara proširuje listu rizičnih zemalja i područja sa povećanim rizikom od zaraze korona virusom.

Na toj listi nalazi se Srbija, ali i još 30 zemalja i više rizičnih regiona iz Italije, Nemačke, Francuske i Austrije.

Kako je navedeno na sajtu BAG, svi koji od 22. februara budu ulazili u Švajcarsku, a stižu iz rizičnih područja, moraće da idu u desetodnevni karantin. Izlazak iz karantina moguć je posle sedmog dana, uz negativan test na korona virus i dozvolu koju izdaje kantonalna kancelarija, prenosi Telegraf.rs.

Nekadašnja karantinska lista, koju su Švajcarci preimenovali u “listu rizičnih zemalja”, ažurira se na svakih 14 dana.

 

Izvor Tanjug, Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More