“Sve dok se KORONA potpuno ne ISKORENI”?! BIL GEJTS ponovo ŠOKIRA, evo šta kaže o tome koliko puta ćemo morati da se VAKCINIŠEMO!

Milioner sada finansira istraživanja o vakcinama u JUŽNOJ AFRICI i evo šta kaže o njihovoj primeni protiv KORONE!

Foto: PrintScreen/YouTube
85

Moguće je da će biti potrebna treća doza vakcine protiv virusa korona da bi se sprečili ozbiljni slučajevi bolesti izazvani novim sojevima, rekao je milioner i filantrop Bil Gejts.

Ova izjava dolazi usred sve veće zabrinutosti da su postojeće vakcine manje efikasne protiv južnoafričkog i brazilskog soja korone, prenosi “24.sedam.rs”.

(Dano Veselsky/TASR via AP,file)

„Sada je pitanje da li nam je dovoljna samo izuzetno visoka pokrivenost postojećom vakcinom ili nam je potrebna i treća doza iste vakcine ili nam je potrebna modifikovana vakcina?“, rekao je Gejts za Si-bi-es Ivning njuz.

„Svih pet kompanija koje proizvode vakcine u SAD žele da se pripreme za slučaj da ljudi koji su već primili dve doze mogu da dobiju i treću dozu vakcine. Mislim da je razumno razviti modifikovanu vakcinu kako bismo bili potpuno sigurni da će delovati i na ove sojeve virusa”, rekao je on.

Foto: (AP Photo/Matias Delacroix)

Gejts finansira istraživanja u Južnoj Africi kako bi se utvrdilo da li su vakcine kompanija „Astra zeneka“, „Džonson & Džonson“ i „Novavak“ podjednako efikasne i protiv zaraznije varijante virusa korona.

„Ovaj soj je za Astra zeneku poseban izazov, dok su vakcine „Džonson & Džonson“ i „Novavak“ nešto manje efikasne, ali ipak dovoljno efikasne“, naveo je Gejts.

Ako se virus korona ne iskoreni, dodao je, u budućnosti će biti potrebno ponovo se vakcinisati.

(AP Photo/Mary Altaffer)

„Verovatno ne na godišnjem nivou, ali sve dok virus postoji, želimo da se što manje širi Amerikom“, naveo je.

Doktor Skot Gotlib, bivši šef Uprave za hranu i lekove, rekao je nedavno za Si-bi-es njuz da veruje da će vakcine koje se trenutno distribuiraju u SAD pružiti razumnu zaštitu od novih sojeva virusa. Ipak, dodao je, da će možda biti neophodno i primanje dodatnih doza vakcine na jesen.

Izvor 24.sedam.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More