Služenje KOKA-KOLE ilustrovao FOTOGRAFIJAMA: TRAMP smislio poseban protokol za osoblje hotela!

Bizarno?! To je tek početak, kada dođe na večeru sa Melanijom ove stvari moraju obavezno da se ispoštuju!

(AP Photo/Carolyn Kaster, File)
153

Bivša predsednička porodica Tramp imala je krajnje neobične navike i zahteve za osoblje svog hotela, koje je dobijalo dobija instrukcije “korak po korak” šta treba da radi kada moćni par dođe na večeru.

O tome kakav je protokol i šta je na meniju Trampovima kada dođu u svoj hotel u Vašingtonu govorili su zaposleni za magazin “Vašingtonijan”, prenosi portal “Blic”.

(AP Photo/John Minchillo)

Tramp je, dok je boravio u prestonici, retko izlazio, kada je to činio uglavnom je odlazio u svoj hotel, koji je udaljen pet blokova od Bele kuće.

Uvek bi sedeo za stolom 72 sa okruglom kabinom, koji se nalazi u mezaninu, u centru zbivanja. On je uvek bio rezervisan za njega, čak i kada je to značilo da je prazan iz noći u noć kada se Tramp ne bi pojavljivao.

Dokument “Standardna operativna procedura”, koji je pomenuti magazin objavio, opisuje detaljno, korak po korak, šta je trebalo raditi kada bivši predsednik dođe na večeru u restoran svog hotela.

Foto: PrintScreen/Instagram melaniatrump.style

Zahtevi su bili sledeći:

– Kada sedne, prvo bi koristio sredstvo za dezinfekciju ruku, čak i pre pojave korona virusa. Poznato je da on ima germafobiju, patološki strah od bacila.

– Onda bi poslužitelj trebalo da ga pozdravi, u zavisnosti od doba dana, sa dobro jutro, dobar dan ili dobro veče, gospodine predsedniče. Želite li svoju dijetalnu koka-kolu sa ledom ili bez leda?

– Instrukcije za sipanje soka sadržale su 7 koraka i bile su ilustrovane sa 4 fotografije.

– Piće je moralo da bude otvoreno pred njegovim očima, nikako pre.

– Poslužitelj je trebalo da u jednoj ruci drži otvarač za flaše pri dnu drške, odnosno u donjoj trećini i dijetalnu koka-kolu u drugoj, takođe u donjoj trećini.

– Piće se stavljalo sa njegove desne strane: “Ponavljati dok predsednik ne ode”.

– Na meniju su uvek bila ista jela: koktel od škampa, dobro pečen odrezak, pomfrit i nekada pita od jabuka ili čokoladna torta za dezert.

– Dupla porcija jela od testa, nalik našim projama, morala je biti poslužena u roku od 2 minuta, a rakovi odmah, bez čekanja.

– Server je morao da otvara malu staklenu bočicu kečapa pred njim, vodeći računa da o tome da Tramp čuje zvuk poklopca.

– Pored toga, poslužavnik nezdrave hrane morao je biti spreman pri svakoj njegovoj poseti. Trebalo je da sadrži čips, konkretno sa ukusom pavlake i luka, četiri vrste čokoladica, gumene bombone, keks, suvo grožđe prekriveno čokoladom.

I Melanija je imala svoje neobične zahteve, poput onog da hrana ne sme biti dekorisana. Jednom prilikom vratila je jelo jer je bilo posuto peršunom i vlašcem.

Njemu se nije dešavalo da vraća hranu, ali se jednom požalio kada je dobio manji odrezak od osobe sa kojom je večerao. Restoran je tada naručio za predsednika posebno velike škampe i odrezak veličine 100 centimetara.

On je bio zavisan od koka-kole, svakodnevno je pio nekoliko čaša. Čak je na stolu u “ovalnoj kancelariji” imao posebno dugme koje bi pritiskao kada mu zatreba još soka.

Njihova porodica i prijatelji odsedali su u hotelu kada su u gradu. Lobisti su pili u baru, republikanci su u plesnim dvoranama održavali večeri na kojima su prikupljana sredstva, a novinari su se sastajali sa sagovornicima uz preskupa pića.

Osoblje je bilo spremno za svako važno ime koje bi moglo tu da se nađe.

– Od hotela smo svakodnevno dobijali knjige sa podacima onih koju su u njemu odseli, a koje su sadržale nihovo ime, sliku i titulu – rekao je bivši glavni kuvar Šon Matijevič. Dodajući da su i neki od osoblja iz Bele kuće zahtevali tretman kao zvezde.

Najozloglašeniji gost bio je Trampov privatni advokat Rudi Đulijani, koji je prkatično provodio dane na donjem nivou restorana. S obzirom na to da je tamo više radio nego što je jeo, zaposleni su mu napravili pločicu na kojoj je pisalo “Privatna kancelarija Rudolfa V. Đulijanija” i postavljali su je kada bi on bio tamo.

– Najveći bol u zadnjici bio mi je Đulijani – rekao je Matijevič.

Za razliku od njih, Trampovu decu opisali su kao povučenu i pristojnu.

Tako je jedan od bivših zaposlenih rekao da je jedina stvar koje bi mogao da se seti kao propusta kada se Ivanka pojavila u helankama i uživala u jednoj jedinoj margariti.

– Oni bi došli, završili svoj posao i otišli – rekla je bivša asistentkinja generalnog menadžera Alisa O’klok o Trampovoj deci, dodajući da je Ivanka sedela leđima ostatku trpezarije, jer nije želela da bude primećena.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More