Minut ćutanja uz 500 upaljenih sveća i zvona sa katedrale: SAD odale poštu preminulima od korone

Foto: (AP Photo/Evan Vucci)
157

SAD su odale poštu za više od 500.000 preminulih od kovid-19, a američki predsednik Džo Bajden je pozvao na jedinstvo u borbi protiv pandemije i naredio da zastave u celoj zemlji do petka budu spuštene na pola koplja zbog ovog tragičnog bilansa, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su minutom ćutanja, uz 500 upaljenih sveća, na stepenicama Bele kuće, predsednik Džo Bajden, prva dama Džil Bajden, potpredsednica Kamala Haris i njen suprug Dag Elmhof odali poštu za 500.000 Amerikanaca umrlih od korona virusa, a zvona na Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu simbolično su zvonila 500 puta u čast preminulih.

Foto: (AP Photo/Evan Vucci)

Predsednik Bajden se obratio naciji povodom tragičnog broja žrtava i pozvao na još veće jedinstvo nacije u borbi protiv pandemije.

Prema podacima koje je preneo Rojters, SAD su juče prijavile više od 28 miliona slučajeva kovid-19 i 500.264 preminulih, a oko 19 odsto svih smrtnih slučajeva povezanih s pandemijom registrovani su u SAD, što su zabrinjavajući podaci s obzirom da ova nacija čini samo četiri odsto svetske populacije.

“Prošli smo gore nego bilo koja druga zemlja, a veoma smo razvijeni i bogati. Imamo 500.000 žrtava. To je neverovatna cifra”, izjavio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči za televizijsku mrežu ABC, navodi agencija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More