Bil GEJTS odgovorio šta misli o pokretima protiv VAKCINA: Problem postaje veoma OZBILJAN!

"U narednih godinu dana prevladaće najdramatičniji efekti pandemije", kaže ovaj FILANTROP i MILIJARDER!

Foto: PrintScreen/YouTube
55

Relativno skoro vakcinisan protiv kovida-19, milijarder i suosnivač Majkrosofta, Bil Gejts, otkriva za EL PAÍS neke svoje stavove vezane za postpandemijski svet.

Kaže da će u narednih godinu dana u velikoj meri prevladati najdramatičniji efekti pandemije, i da će se tek sledećeg leta stvari vratiti u normalu, pod uslovom da se vakciniše najmanje 70% populacije, prenosi “Telegraf”.

Njegova fondacija, koju vodi sa suprugom Melindom, izdvojila je 1,75 milijardi dolara za istraživanje i medicinske potrepštine u borbi protiv korone.

Novinarka Montserat Domingez ga je upitala i šta misli o pokretima protiv vakcina i sve učestalijem negodovanju na društvenim mrežama?

– Problem postaje veoma ozbiljan ako takve priče nateraju ljude da poveruju da nošenje maske ili vakcina nisu važni. Uprkos tužnoj godini za nama, i ovim danima, možemo u dobre svrhe iskoristiti inovacije koje su ugledale svetlost dana, kao što je RNA technique – navodi Gejts.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More