Austriju kampanja o držanju distance koštala 3,2 miliona evra

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
43

Austrijska vlada suočava se s velikim troškovima u suzbijanju negativnih posledica korona krize po privredu, ali je i “široke ruke“ kada je reč o kampanjama za poštovanje epidemioloških mera.

Tako je kampanja pod nazivom “bebi slon“, koja se tiče poštovanja držanja distance, koštala državu 3,17 miliona evra, bez honorara za marketinšku agenciju preko koje je ovaj posao zaključen.

Iz vlade je naglašeno da je kampanja imala za cilj da podigne svest kod građana da je neophodno držati propisanu distancu, kako bi se izbeglo širenje infekcije.

Poslanica opozicionog Neosa Henrike Brandšteter kritikovala je delovanje vlade, pre svega činjenice što ne otkriva honorar marketinške agencije.

Izostanak talasa gripa smanjio prodaju lekova

BEČ, 23. februara (Tanjug) – Izostanak talasa gripa u Austriji uticao je i na pad prodaje lekova koje građani kupuju obično u ovom periodu godine.

Tako sprej za nos, sirupi protiv kašlja ostaju u regalima apoteka.

Kovid mere zustavile su gotovo u potpunosti pojavu gripa, a time, prem podacima Udruženja proizvođača farmaceutskih proizvoda, umanjile obrt od prodaje lekova protiv kašlja i prehlade za čak 73 odsto.

Veća svest o higijeni dovela je i do smanjenja stomačnih infekcija, a tako i pada prodaje lekova za ove vrste oboljenja.

Međutim, neki drugi lekovi prodaju se kao „vruće zemičke“, navode iz Udruženja.

Svi proizvodi za jačanje imuniteta, ali i prirodni preparati za smirenje prodaju se više nego ranijih godina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More