Novi soj infekcije u Nemačkoj uzeo maha, odobreni kućni testovi

Foto: Tanjug/ AP Photo/Markus Schreiber
233

Novi sojevi korona virusa postaju sve dominantniji i u Nemačkoj.

Prema podacima vlade nemačke pokrajine Bavarske, u sedmoj nedelji je kod 151 od 365 analiziranih uzoraka, to jest 41,4 odsto, utvrđeno da se radi o novom soju.

Državni sekretar u vladi Bavarske Florian Herman kazao je da to pokazuje da je u toku „druga epidemija“.

Inače u Nemačkoj su već prisutna tri soja – britanski, brazilski i južnoafrički.

Nemačka odobrila tri testa na kovid za kućno korišćenje

U okviru strategije nemačkog ministra zdravstva Jensa Špana za pokretanje nemačke ekonomije iz restriktivnog režima, nadležni u Nemačkoj planiraju da odobre tri testa na kovid za kućno korišćenje.

Iako je broj novih slučajeva kovida-19 u prvim nedeljama 2021. godine bio u padu, od nedavno se broj novoinficiranih ponovo povećava nagoveštavajući otežan povratak u normalu i ublažavanje restrikcija koje su na snazi do 7. marta.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je iz dva izvora potvrđeno da je i kancelarka Angela Merkel poručila tokom sastanka sa zakonodavcima iz svoje konzervativne stranke da bi veća dostupnost testova i jačanje ukupnih kapaciteta za testiranje građana doprineli trajnijoj normalizaciji stanja u zemlji.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More