Balkan ne miruje, ponovo zemljotres u Hrvatskoj, epicentar Petrinja

Foto: Flick
62

U 10.58 središnja Hrvatska se zatresla, a lagano podrhtavanje osetilo se i u Zagrebu.

EMSC je objavio da je jačina zemljotresa bila 4,3, a epicentar 14 kilometara od Siska.

Kratkotrajno podrhtavanje osetilo se i u glavnom gradu Hrvatske, a građani javljaju da se osetilo i u Bosni i Hercegovini, ali i u Sloveniji.

“Zagreb centar. Izuzetno se osetio, treslo se. Mnogo smo se prepali!”, javljaju građani.

Prema preliminarnoj proceni seizmeloga zemljotres koji je danas pogodio centralnu Hrvatsku bio je magnitude 4 po Rihteru.

Epicentar potresa je bio kod Petrinje.

Zemljotres se osetio i u Zagrebu, a mediji prenose komentare gađana, koji kažu da se je potres “bio prilično jak”.

“Ovaj je bio specifičan, prvo je tutnjalo neko vreme, a onda je podrtavala cela kuća”, napisao je jedan od korisnika aplikacije.

Dva slabija zemljotresa jačine 3,2 i 3,5 stepeni potresla su rano jutros oblast oko Drača u Albaniji, objavljeno je na sajtu Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra.

Prvi zemljotres jačine 3,2 zabeležen je oko 4 sata ujutru, dok je drugi jacvcine 3,5 zabeležen pola sata kasnije na dubini od 15 metara, a epicentri oba zemljotresa bili su u moru, 20-ak kilometara od Drača.

Prema pisanju lokalnih medija, iako zemljotresi nisu bili snažni, uznemirili su stanovnike.

Zemljotres 2,9 Rihtera na 15 km severno od Podgorice

Zemljotres jačine 2,9 stepeni Rihtera pogodio je juče popodne prostor 19 kilometara severno od Podgorice, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Potres je registrovan u 15:37, a žarište je locirano na dubini od osamkilometara.

“Na osnovu numerickog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom podrucju”, navodi se u aopštenju objavljenom na sajtu Zavoda.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More