Evropljani nastavljaju da uživaju u blagodatima rominga, evo na koji vremenski period

Foto: Pixabay
152

Evropska komisija predložila je novu uredbu kojom se sadašnja pravila o besplatnom romingu unutar EU 27 produžavaju za narednih 10 godina.

U Briselu naglašavaju da od juna 2017. godine, kada je doneta uredba o petogodišnjem ukidanju naknada za roming između EU 27, Lihtenšatjana, Norveške i Islanda, gotovo 170 miliona Evropljana koristi usluge besplatnog rominga, a da je usluga prenosa podataka u romingu porasla 17 puta u odnosu na period pre ukidanja nadoknada.

”Milioni Evropljana uživaju u blagodatima rominga širom EU bez dodatnih troškova. U pitanju je i kamen temeljac jedinstvenog tržišta. U evropskoj digitalnoj deceniji svi moraju biti u mogućnosti da imaju odlične veze svuda u Evropi, baš kao i kod kuće”, poručio je komesar za unutrašnje tržište, Tijer Breton.

Nova uredba se pored produžetka besplatnog rominga odnosi i na obezbeđivanje bolje usluge rominga koji bi po kvalitetu i brzni trebalo da bude isti za sve mreže bez obzira da li se nalazite kod kuće ili u drugoj državi.

Nova pravila će takođe obezbediti efikasan pristup hitnim službama kao i povećati svest potrošača o mogućim naknadama za korišćenje usluga sa dodatnom vrednošću tokom rominga.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More