Privrednici iz Srbije u Dubaiju: “Kada uđete u veliki lanac supermarketa, vi ćete naići na proizvode iz Srbije”

Foto: Pixabay
108

U Dubaiju se prvi put uživo od početka pandemije održava sajam prehrambenih proizvoda. Na njemu učestvuju i privrednici iz Srbije.

“Ovo je u 2021. godini prvi sajam koji se održava uživo i verujem da je to izuzetno ohrabrujući signal, ne samo za privrednike, ne samo za stanovnike Dubaija, nego i za čitav svet – da jedna globalna manifestacija koja ima 3.000 izlagača iz 85 zemalja može da se održi u realnom prostoru i realnom vremenu”, rekao je Marko Selaković iz Privredne komore Srbije, piše b92.net.

Foto: Printscreen TV PRVA

Kaže da se na sajmu poštuju sve mere i da nema degustacije hrane koja je prethodnih godina bila uobičajena praksa. “I naši i izlagači iz drugih zemalja su izuzetno zadovoljni kako sajam protiče i radujem se zbog toga.”

Prehrambeni proizvodi u Srbije su, prema Selakovićevim rečma, izuzetno dobro prihvaćeni.

“Uspeli smo svi zajedno da izgradimo jednu sliku o Srbiji kao zemlji zdrave i kvalitetne hrane, kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda i životnih namirnica i rezultat se vidi. Već nakon manje od godinu i po dana funkcioniše kancelarija Privredne komore Srbije u UAE i već sada kada uđete u bilo koji veliki lanac supermarketa, vi ćete naići na neke od proizvoda iz Srbije”, rekao je Selaković.

“Mislim da možemo i moramo mnogo više jer imamo potencijal.”

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More