Zaključani već četiri meseca traže ukidanje policijskog časa

foto: Pixabay
134

Belgijske nacionalne vlasti dobijaju sve više zahteva za ukidanje policijskog časa koji u ovoj zemlji u kontinuitetu traje već četiri meseca, a posednji zahtev za ukidanjem policijskog časa udruženo su podneli mladi okupljeni oko svih važnijih političkih stranaka u Flandriji, uključujući demohrišćane, socijaliste, libelrale, zelene i flamnske nacionaliste.

Ni policijski čas nije zaustavio širenje korona virusa u Francuskoj

 

Oni su poručili da je policijski čas ”mera previše” i postavaili pitaje njene dalje neophodnosti, ali i negativnih efekata.

Nekoliko političara, uključujući lidera flamanske liberalne stranke Open VLD, Egberta Lahaerta, takođe je postavilo pitanje neophodnosti, efikasnosti, ali i obećane privremnosti policijskog časa u Belgiji.

Policijski čas u Belgiji se primenjuje tokom njavećeg dela pandemije i to od 22:00 do 6:00 ujutru u Valoniji i regionu glavnog grada Brisela, a u Flandriji između ponoći i 5:00 ujutru.

Belgijski Savetodavni odbor za primenu mera za suszbinjae pandemoje sastaje se u petak 26. februara.

Na agedni je razmatranje postojećeih restrikicija uključujući i policijski čas, potpunu zabranu rada kafica i restorna, ali i zabrana svih neesencijalnih putivanja kako iz i tako u zemlju, zbog čega je Belgija opomenta od starne Evropske komisije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More