I NEMAČKI mediji ispratili BALAŠEVIĆA: Bio je glas nade u najmračnijoj istoriji BALKANA!

"Otišao je JUGOSLOVENSKI BOB DILAN", preneli su tamošnji mediji, evo šta još kažu o legendarnom SRPSKOM KANTAUTORU!

FOTO TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC/ mn
54

O dolasku Đorđa Balaševića pišu i nemački mediji koji ga zovu jugoslovenski Bob Dilan.

“Ne bi trebalo da vas iznenadi šta se već satima objavljuje pod heštegom “Balašević, tvitovala je juče austrijsko-bosanska novinarka Olivera Stajić. Muzičar Đorđe Balašević, jedan od najvećih tekstopisaca u bivšoj Jugoslaviji, umro je u petak uveče. Prema pisanju srpskih medija, preminuo je u bolnici u rodnom Novom Sadu, od posledica korona virusa”, pisao je juče nemački “tagesanzeiger.ch“, prenosi “Blic Žena”.

Nemački portal navodi da “milioni ljudi sada tuguju, ne samo na društvenim mrežama, već i na trgovima i ulicama”. Piše o tome kako su se okupile desetine hiljade poštovalaca od Sarajeva, Splita, Zagreba do njegove kuće u Novom Sadu, da svi pale sveće i pevaju njegove pesme.

“Za njih je on bio više od pevača i tekstopisca, pesnika i autora. Bio je glas nade i glas protiv nacionalizma u najmračnijoj istoriji koju je Balkan doživeo u novijoj istoriji i šire”.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More