Neiskorišćene vakcine AstraZeneke dodeliti berlinskim beskućnicima: Neprihvatljivo da propadnu!

foto: Pixabay
73

Doze vakcine protiv kovida-19 kompanije AstraZeneka koje ostanu neiskorišćene u Berlinu uskoro bi mogle biti dodeljene gradskim beskućnicima.

Elke Brajtenbah, berlinska senatorka za socijalne usluge, zatražila je da se doze vakcine AstraZeneka, koje ostanu neiskorišćene, namene za 3.000 beskućnika u gradskim skloništima za vanredne situacije, prenosi ”Gardijan”.

Novi soj infekcije u Nemačkoj uzeo maha, odobreni kućni testovi

 

“U trenutnoj situaciji neprihvatljivo je da doze vakcina leže neiskorišćene”, rekla je Brajtenbah ove nedelje medijskoj grupi Funke.

„Sada bismo mogli i trebalo bi da ponudimo svim beskućnicima u skloništima opcije za vakcinaciju što je pre moguće“, dodala je. Beskućnici su trenutno kategorizovani kao drugi prioritet u Nemačkoj, zbog povećanog rizika od zaraze.

Brajtenbah kaže da želi da započne sa vakcinacijom već sledeće nedelje i nada se da će je slediti i druge savezne države. Uvođenje vakcina u Nemačkoj bilo je sporo i sa dosta problema, uključujući nedostatak snabdevanja.

Među Nemcima je, takođe, bilo oklevanja da prime vakcinu Oksford / AstraZeneka, nakon što su nemačke vlasti proglasile da nije dovoljno rigorozno testirana da bi dozvolile upotrebu kod starijih od 65 godina.

Izveštaji o dugotrajnim neželjenim efektima nisu pomogli, navodi ””Gardijan””.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More