Vučić ugostio kongresmena SAD koji je pisao Pompeu

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
382

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu s kopredsedavajucim Srpskog kokusa u Kongresu SAD Tedom Poom.

Oni su se sastali u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Služba predsednika Republike za saradnju s medijima je saopštila da je kongresmen „podržao stav da Beogradu i Prištini treba pružiti prostor i vreme da postignu međusobni dogovor“.

Vučić je Pou zahvalio zbog dugogodišnje angažovanja u Srpskom kokusu koji je pomogao jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, kao i boljem razumevanju stavova i politike Srbije u američkoj administraciji.

„Kao primer ozbiljnog pristupa situaciji na Zapadnom Balkanu, koji je od pomoći za sve u regionu“, Vučić je „posebno istakao pismo koje je kongresmen Po, sa sedmoricom kolega iz američkog Kongresa, pre četiri dana uputio državnom sekretaru Pompeu“.

U saopštenju piše da je Vučić na sastanku s kongresmenom „zahvalio za podršku SAD evropskom putu Srbije“.

Rekao je i da „postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje dveju zemalja, konstatujući da se povećava broj američkih investicija na srpskom tržištu i ističući da se saradnja proširuje i na oblast infrastrukture“.

Kongresmen je rekao da „u Kongresu SAD jača interes za Srbiju, jer je sve više ljudi vidi kao zemlju partnera“, piše u saopštenju.

On je istakao da će „predstojeće obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata biti prilika da se u Americi pokaže poštovanje za istorijsko savezništvo sa Srbijom“.

Kongresmen je rekao i da je lično preneo poziv predsednika Vučića predsedniku Trampu da poseti Srbiju i da će to ponovo učiniti“, piše u saopštenju.

Kongresmen Po se u petak sastao s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje.

Po, koji je i predsedavajucći kongresnog Odbora za terorizam, u Beogradu je razgovarao i s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Republikanac Ted Po jedan je od kongresmena koji su u pismu državnom sekretaru SAD Majku Pompeu zatražili da podrži Srbiju u njenim naporima da se dođe do rešenja za kosovski problem.

Pre nekoliko dana osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More