Moderna počinje ispitivanje vakcine na južnoafrički soj

Foto: (Tibor Illyes/MTI via AP)
48

Sredinom marta u Sjedinjenim Američkim Državama počinju ispitivanja vakcine koje je laboratorija Moderne razvila protiv južnoafričkog soja, rekao je vodeći Entoni Fauči, vodeći imunolog u Americi.

“Uskoro počinju ispitivanja prve faze”, rekao je imunolog na konferenciji za novinare koju je održao tim Bele kuće zadužen za borbu protiv kovida, prenela je Hina.

Zasad se neće proučavati “efikasnost, već samo sigurnost i imunogenost” proizvoda, odnosno njegova sposobnost da izazove imunološku reakciju, precizirao je Fauči, dodajući da će se prva faza sprovesti na malom broju ljudi.

SZO: U svetu obolelo 427.000 ljudi

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je sinoć da je u svetu od kovida u prethodna 24 časa obolelo više od 427.000 ljudi, čime je broj inficiranih prešao 112,64 miliona od početka izbijanja pandemije.

Ukupno je od početka pandemije preminulo 2.501.229 pacijenata.

Broj obolelih danas je najveći u Severnoj i Južnoj Americi (183.039 slučajeva), što je 42 odsto ukupnog broja, dok je u Evropi registrovano 172.843 novih slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More