Predstavnički dom Kongresa izglasao paket novčane pomoći za ugrožene pandemijom, prosleđen dalje Senatu

Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite
59

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je danas paket novčane pomoći od 1.900 milijardi dolara za ugrožene pandemijom korona virusa koji je predložio predsednik SAD Džozef Bajden.

U Predstavničkom domu se glasalo po partijskim linijama, 219 za, 212 protiv predloga, pa je nakon odobrenja Bajdenov zakon o pomoći za ugrožene pandemijom prosleđen u dalju peroceduru Senatu gde se očekuje pravni manevar demokrata s ciljem da ova mera bude konačno usvojena i bez podrške republikanaca, prenosi Rojters.

“Američki narod mora da zna da je njihova vlada tu zbog njih”, izjavila je predsedavajuća Predstavničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi.

Lider republikanske manjine Kevin Mekarti izjavio je da Bajdenov predlog predstavlja “razbacivanje novcem bez odgovornosti”.

Paketom se obezbeđuje 1.400 američkih dolara direktnih isplata pojedincima i hitna finansijska pomoć domaćinstvima, malim preduzećima i lokalnim vlastima i vladama saveznih država, preneo je Glas Amerike.

Predviđene su naknade za nezaposlene, poreske olakšice za građane s nižim prihodima, dodaci za porodice s decom, ali i pomoć poslovnom sektoru, pre svih ugostiteljstvu, turizmu i avio industriji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More