Vučić o KOVID PASOŠIMA: Ko ste vi da ograničite nekome KRETANJE ako ne želi ili ne može da primi VAKCINU?! ŠOKIRAN SAM!

Predsednik SRBIJE o uvođenju KOVID PASOŠA!

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
328

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je šokiran idejom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kovid pasoši gaze naajviše evropske vrednosti slobodu kretanja i izbora.

“Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinu”, ukazao je Vučić.

On je ocenio da time pokazuju da im je stalo samo do unutrašnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a “za njih ćemo uvesti kovid pasose”.

Napominje i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi.

Napominje i da će danas na Sajmu biti vakcinisano 600 diplomata.

Istakao je da je Srbija peta u svetu pom vakcinaciji, i da su ispred nas samo Izrael, Sejšeli, Emirati, i Velika Britanija, a da smo po revakcinaciji prvi u Evropi.

Jutros u 9.50 časova bilo je 509 000 revakcinisanih osoba, naveo je Vučić.

On je preneo i da su svi u predsedništvu vakcinisani da su s “Ja sam jedini koji nemam jer se nisam vakcinisao”, dodao je Vučić i najavio da će se vakcinisati kada broj revakcinisanih u Srbiji pređe milion.

“Da sam se ranije vakcinisao svaki dan bi bilo o tome u medijima. Nije u pitanju jedna vakcina već princip”, napomenuo je Vučić.

Zahvalio je svima koji su doprineli da u Srbiju stignu vakcine, Si Ðipingu, Borisu Džonsonu, Indiji…

On je dodao i da su zvaničnici u početku primali vakcine da bi motivisali građane ali da sada ljudi vide da su vakcine dobre i bezbedne.

Da je bilo po EU ne bismo imali nijednog vakcinisanog, ukazuje Vučić.

“Mi smo na evropskom putu , a vi uvodite kovid pasose za Zapadni Balkan, a koliko ste nam dali vakcina – nula iz Kovaksa”, ukazuje on i napominje da se EU vakciniše više od dva meseca, li i da smo mi bili pametni i snalažljivi.

“Vidite koliko su bogati uzeli samo da siromašni ne dobiju vakcine. Tri puta ima kučiće, mačiće i papagaje da vakcinišu, samo da siromašne zemlje ne dobiju vakcine”, navodi Vučić i najavljuje da ćemo mi u narednom periodu dobiti još od Moderne milion i po, kao i kineske, ruske.

Ponašaćemo se i mi kao “pijani milioneri” kaže i napominje da novca za vakcine imamo i da ćemo se za njih boriti.

Ocenjuje i da će problemi sa pandemijom biti prevaziđeni i da će se normalno živeti kada bude dva miliona revakcinisanih.

Kaže i da će slučajno 5. marta, na njegov rođendan, doći 500 000 kineskih vakcina, ali primećuje da smo veliki prijatelji i da je to ogromno za nas.

Zatim će stizati Fajzer, a očekuje i da će nešto ipak stići i iz Kovaks programa.

 

Izvor Tanjug Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More