Lideri Evropske postavljaju ultimatum proizvođačima vakcina: Ako kompanije ne ispune obaveze, bićemo primorani na ovaj potez

Foto: Tanjug/ Michael Reichel/dpa via AP
107

Lideri Evropske unije smatraju da treba zabraniti izvoz vakcina iz Evrope i postaviti ultimatum nepouzdanim proizvođačima jer je u zemljama članicama do sada vakcinisano samo šest odsto stanovnika, za razliku od drugih zemalja gde je taj procenat daleko veći.

Zabranu izvoza vakcina su već uvele SAD i Velika Britanija, a zaključak lidera Italije, Francuske, Nemačke i još nekih članica EU na upravo održanom zasedanju je bio da “ako se nema kud, takođe mora se odustati od moralne obaveze da vakcinu dostavljaju zemljama širom sveta”, javili su mediji u EU.

Ursula fon der Lajen uverila je lidere EU da će zabraniti da vakcine protiv korona virusa napuste EU ako dobavljači poput AstraZeneke ne uspeju da dostave dogovorene količine, jer se suočila sa pitanjima u vezi sa rešavanjem nestašica.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More