Evropska unija će odobriti vakcinu Džonson i Džonson

foto: Printscreen Youtube
55

Francuska ministarka za ekonomska pitanja Anjes Panije-Runaše saopštila je danas da će vakcina protiv kovida19 američkog proizvođača lekova „Džonson i Džonson“ verovatno biti odobrena za upotrebu u Evropskoj uniji početkom marta.

EURONEWS: Srbija je jedina u Evropi gde vakcina može da se bira (FOTO)

 

Francuska ministarka je za televiziju „Frans 3“ potvrdila da Evropska agencija za lekove (EMA) trenutno razmatra dokumentaciju koju je dostavila američka farmaceutska kompanija, prenosi ””Gardijan””.

Ona je naglasila i da bi odobrenje EU regulatora početkom marta omogućilo široku primenu vakcine krajem meseca ili početkom aprila i dodala da je to dobra vest pošto se vakcina „Džonson i Džonson“ primenjuje u jednoj dozi za razliku od ostalih vakcina za čiju punu efikasnost su potrebne dve.

Britanski list prenosi da je vakcina „Džonson i Džonson“ u subotu odobrena za hitnu upotrebu u SAD, a američka Uprava za hranu i lekove (FDA) potvrdila je da je ona u velikom procentu efikasna u sprečavanju ozbiljnije kliničke slike od bolesti kovid-19 prouzrokovanom svim do sada potvrđenim sojevima virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More