Rodna kuća Ive Andrića uskoro otvara vrata za turiste (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube
36

Rodna kuća Ive Andrića u Travniku prošla je kroz glavnu fazu restauracije, a u toku su finalni radovi uređenja pratećeg objekta nakon čega će, kako je predviđeno, početkom aprila ponovo otvoriti vrata za turiste.

S obzirom na to da je zub vremena na rodnoj kući Ive Andrića u Travniku naneo određene štete, privrednik i direktor Fabrike mašina GS-TMT Novi Travnik Snježana Kopruner, odlučila je da donira sredstva, kako bi kuća nobelovca mogla da bude obnovljena i otvorena za turiste, ali i za stalnu muzejsku postavku.

U razgovoru za Klix.ba direktor Zavičajnog muzeja Travnik Fatima Maslić rekla je da su radovi na rekonstrukciji objekta još u toku i da je u pitanju veliki projekat.

Ona je rekla da je zamišljeno da ova ustanova bude oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige, gde će posetioci u kafeteriji moći na miru da pročitaju nekoliko stranica knjige koju su kupili ili samo uzeli da pregledaju u knjižari i autentičnoj travničkoj suvenirnici “Dram radosti”,

nazvanoj po Andrićevoj rečenici iz pripovetke “Čaša” koja glasi: “U Bosni se dram radosti dušom plaća!”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More