“Daleko od toga da je naše neverovatno putovanje gotovo”, Tramp najavio kandidaturu

FILE - President Donald Trump walks to board Marine One on the South Lawn of the White House on Jan. 12, 2021, in Washington. Media critic Brian Stelter is updating his book "Hoax: Donald Trump, Fox News and the Dangerous Distortion of Truth" in preparation for the paperback edition. The changes reflect the end of Trump's presidency and the false claims of voter fraud and the rise of Tucker Carlson to become Fox's most prominent personality. Announced on Sunday, Feb, 21, 2021, the revised edition will be released in June. (AP Photo/Gerald Herbert, File )
64

Bivši predsednik Donald Tramp danas je u govoru na konferencijI Konzervativne političke akcije (CPAC) nagovestio još jednu kandidaturu za Belu kuću 2024. godine, ponavljajući svoje tvrdnje da su demokrate „ukrale” izbore 2020. godine, prenosi Rojters.

CNN navodi da je Tramp je za govornicom CPAC u Orlandu na Floridi danas pokušao da povrati svoju ulogu i obezbedi najveći uticaj u Republikanskoj stranci pred međuizbore 2022. godine.

”Daleko od toga da je naše neverovatno putovanje gotovo. Pobedićemo, a Amerika će biti i jača i veća nego pre“, poručio je Tramp.

Iako u stranci ima istaknute kritičare, većina čelnika Republikanaca stala je tokom konferencije u Orlandu uz Trampa dok su državni i lokalni partijski zvaničnici krenuli da osuđuju republikanske poslanike koji su podržavali njegov opoziv, navodi američka televizijska mreža.

CNN prenosi da je Tramp pobedio i u nezvaničnoj anketi među učesnicima CPAC-a kada su ih pitali koga vide kao predsedničkog kandidata Republikanske stranke 2024. godine, ali da ti rezultati sugerišu i da postoji interesovanje za druge potencijalne kandidate.

Sprovedene su dve ankete, jedna koja je sadržala Trampovo ime kao mogućeg kandidata i druga koja nije.

U anketi sa Trampom, 55 odsto prisutnih izrazilo je podršku bivšem predsedniku kao svog kandidatu za izbore 2024. godine, a 21 odsto njih podržalo je guvernera Floride Rona Desantisa, dok je u drugoj anketi koja je isključila Trampa, Desantis bio daleko ispred ostalih kandidata sa 43 odsto glasova, navodi CNN.

CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka, da li će se distancirati od bivšeg predsednika ili ostaje uz njega.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More