Er Srbija diže flotu za još jedan grad u Švajcarskoj, direktnim letom dva puta nedeljno

Foto: Facebook airserbia/printscreen
325

Er Srbija je danas uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Ženeve, saopštila je nacionalna aviokompanija Srbije.

Srpski avioprevoznik planira da do svoje druge destinacije u Švajcarskoj saobraća dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom “vodenim topovima” na međunarodnom aerodromu Ženeva, koji je po broju putnika drugi po veličini u Švajcarskoj, posle vazdušne luke u Cirihu.

Na svečanoj ceremoniji na aerodromu u Ženevi simbolično je presečena vrpca.

Aerodrom na koji sleće srpski nacionalni avioprevoznik udaljen je četiri kilometra od centra Ženeve, sa severnom granicom duž graničnog prelaza između Švajcarske i Francuske, što omogućava ulazak u obe zemlje direktno sa aerodroma.

“Raduje nas što smo, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno proširili mrežu destinacija i doprineli još boljoj povezanosti između Srbije i Švajcarske. Imajući u vidu da više od 30.000 srpskih državljana živi u zapadnoj Švajcarskoj i susednoj Francuskoj, prepoznali smo potrebu za uvođenjem ove rute kako bismo im omogućili lakši pristup i bolju konekciju sa domovinom”, kazao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Povratna aviokarta do Ženeve može se kupiti po ceni od 52 evra, uz dodatnih 50 odsto popusta na karte za decu.

Poznati mondenski grad, smešten na najvećem evropskom jezeru, planiran je kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prethodne godine, od čega se privremeno odustalo zbog pandemije korona virusa, kažu u Er Srbiji.

Letovi ponedeljkom će omogućiti dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih srpska nacionalna aviokompanija leti sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Er Srbija preporučuje svim putnicima koji razmatraju da putuju u Ženevu da sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima Švajcarske prethodno provere da li im je, u skladu sa najnovijim merama, dozvoljeno da tamo otputuju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More