Srpski glumac na vrhuncu popularnostu: “Biti Srbin nije komentarisanje na društvenim mrežama nego pomoći bližnjem”

Foto: Instagram/printscreen
73

Glumac Miloš Biković iskazao je svoj stav o patriotizmu, te naveo da smatra da to nije samo mahanje zastavom i pevanje patriotskih pesama, već pomaganje drugim ljudima.

– Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje srpskom zastavom ili pisanje komentara po društvenim mrežama “Kosovo je Srbija”. Biti Srbin znači da treba pomoći bližnjem kad god možemo i, što je još važnije, kad ne možemo. Tada smo pomerili granice mogućeg. Mi do danas nismo naučili da je sloga ta koja Srbina spasava. Moramo biti jači od svog ega. Sloga je nada koja nam nedostaje, a koja može da nas izvede iz ovog duhovno-emotivnog lutanja u kome se nalazimo i u kojem proždiremo jedni druge – rekao je Biković za “Informer”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Miloš je postigao veliki uspeh u Rusiji, pa je zahvaljujući tome dobio i rusko državljanstvo.

– Ne bih ja to nazvao slavom, to je popularnost. Reč slava u sebi ima nešto više i ona pripada herojima, svetiteljima, a ne glumcu. Možda i pripada glumcu, ali posle 50 godina rada ako je učinio nešto za svest svog naroda. U mom slučaju još je rano za taj termin – naveo je on.

Izvor Informer
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More