SLIKA O SAVRŠENOJ DRŽAVI OKRNJENA PANDEMIJOM: Korona virus narušio imidž Švajcarske u svetu

foto: pixabay
65

Pandemija korona virusa negativno je uticala na imidž Švajcarske u inostranstvu, ocenio je direktor „Prisutnost Švajcarske“ (Présence Suiše) Nikola Bido.

Šef odeljenja Ministarstva spoljnih poslova za podsticanje imidža Švajcarske u svetu dnevniku je „Le Nuvelist“, kazao da je slika o savršenoj i dobro organizovanoj Švajcarskoj okrnjena pandemijom.

ŽENEVA: AstraZeneka bi mogla da bude odobrena do sredine februara

 

S tim u vezi je pomenuo upravljanje drugim talasom korone, što su strani mediji posebno kritikovali.

Bido je, međutim,primetio da nijedna zemlja nije pronašla idealno rešenje u aktuelnoj krizi.

„Kao i svi ostali imali smo naše nesavršenosti, naše trenutke tenzije“, kazao je švajcarski diplomata.
On je poručio da je sada odlučan trenutak za imidž zemlje i izrazio uverenje da je Švajcarska dobro pripremljena za ove izazove.

Pomenuo je i kritike na račun svoje zemlje zbog otvaranja skijališta, ali i podsetio da Švajcarska u velikoj meri zavisi od izvoza.

„Naš turizam, naš sir, naša vina, naši satovi i naši lekovi obeležavaju Švajcarsku, zbog čega treba imati u vidu da se priče, koje će na kraju korona krize o tim proizvodima biti pričane, morati da se prilagode novom globalnom kontekstu“, objasnio je.

Dodao je da je predložio vladi da svoje aktivnosti skoncentriše na Evropu, posebno na strateški izvozne zone – južnu Nemačku, Francusku i sever Italije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More