Srbija na korak od TOTALNOG zaključavanja, lekari zahtevaju POLICIJSKI ČAS

foto: Printscreen Youtube
170

Završena je sednica Kriznog štaba, na kojoj je analizirana epidemiološka situacija u zemlji.

Na sednici su razmatrani efekti odluka Kriznog štaba od petka, po kojoj su za vikend ugostitelji i tržni centri radili do 14 sati, pišu mediji.

– Medicinski deo Kriznog štaba je predložio danas da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata kroz vid policijskog časa. To je ono što oni vide kao jedino rešenje problema. Oni jasno kažu da bi to u ovom trenutku bilo najcelishodnije što se tiče epidemiološkog dela – rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar.

KORONA BROJKE OPET DIVLJAJU! Pozitivno 3.469, preminulo 16 osoba

 

– Od danas je radno vreme kompanija koje rade u sektoru usluga ponovo do 20.00 sati!
Tako će biti cele radne nedelje, a Krizni štab će ponovo zasedati u četvrtak ili petak kada će se analizirati epidemiološka situacija – rekao je Goran Vesić.

Takva odluka bila je rezultat kompromisa između medicinskog dela Štaba koji je bio za zatvaranje na pet dana, i drugih članova koji su bili za to da se radno vreme ugostiteljima ne skraćuje.

Odluka da restorani, kafići, tržni centri za vikend rade do 14 sati doneta je kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih, koji se u Srbiji prethodnih dana svakodnevno beleži.

Premijerka Ana Brnabić juče je izrazila očekivanje da će pooštrene mere za minuli vikend dati rezultate i da neće morati dalje da se dalje pooštravaju, zbog situacije sa kovidom.

Napomenula je da imamo najmanje radikalne mere u čitavoj Evropi i da smo i do sada uspevali da nađemo odgovarajući balans, ali da je za to najvažnija individualna odgovornost.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More