Počeo Međunarodni filmski festival u Berlinu, ove godine posredstvom online platforme (VIDEO)

Foto:Printscreen Youtube
45

U Berlinu je u ponedeljak počeo 71. Međunarodni filmski festival, koji se ove godine održava u dva dela, prvom od 1. do 5. marta preko online platforme kojoj pristup ima samo profesionalna publika i novinari, te letnjem delu namenjenom publici koji će se održati u junu.

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata ponuđeno gledanje filmova i jednog od festivalskih programa.

Nemački filmski festival u Beogradu: ” Posle krize”

Takmičarski program, u kojem se ove godine za jednu od nagrada nadmeće 15 filmova, počeo je projekcijom jednog od nemačkih filmova u konkurenciji, „Ja sam tvoj čovjek“, rediteljke Marije Šrader.

Pobednike ovogodišnjeg Berlinala stručni žiri, u čijem radu učestvuje i bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić, proglasiće u petak.

Pobednički filmovi će zajedno s izborom filmova široj publici biti prikazani od 9. do 20. juna u berlinskim bioskopima kada će biti i uručene ovogodišnje nagrade.

U nedelju su, uoči Berlinalea, bioskopi širom Nemačke bili osvetljeni u znak protesta, što su kinematografi zbog pandemije zatvoreni od početka novembra.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More