AUSTRIJANCI: Mere, ograničenja, LOKDAUNI nanose veću ŠTETU od KORONE!

Evo kako su se izjasnili građani AUSTRIJE o posledicama po ekonomiju koje su za sobom ostavile MERE protiv VIRUSA!

(AP Photo/Ronald Zak)
313

Austrijanci se brinu sve više zbog ekonomskih posledica zbog politike koju vlast vodi povodom korona krize.

Prema istraživanju javnog mnjenja, dve trećine Austrijanaca veruje da mere za sprečavanje širenja virusa nanose veliku ekonomsku štetu.

(AP Photo/Ronald Zak)

Pre godinu dana to je mislilo tek 41 odsto građana, koji su smatrali da mere nanose veću štetu po privredu nego što koriste u suzbijanju pandemije. Svega 28 odsto Auštrijanaca veruje da je Austrija uspešnija u savladavanju korona krize od drugih zemalja EU.

Poređenja radi u novembru to je mislilo još 42 odsto građana. Prema Austrijancima, glavni razlog što je Austrija pretrpela veću ekonomsku štetu od drugih zemalja EU je u tome što je ona snažno zavisna od turzma, ali i zato što je kroz onlajn šoping mnogo novca otišlo u inostranstvo, pokazuje istraživanje “Galup” instituta.

Inače, 46 odsto Austrijanaca smatra da treba spasiti samo ona preduzeća koja imaju budućnost, a istovremeno bi inovacije i novi poslovni modeli trebalo da se podstaknu. Za spašavanje postojećih firmi bez ograničenja državnim novcem izjasnilo se svega 27 odsto građana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More