NEMAČKA produžava LOKDAUN, evo do KADA, a najavljene i PRVE TUŽBE zbog ZAKLJUČAVANJA!

Evo do kada će stanovnici NEMAČKE biti zaključani, a Merkelova najavila popuštanje nekih MERA!

(AP Photo/Michael Probst)
711

Nemačka planira da produži lokdaun do 28. marta, ali će neke mere biti ublažene od 8. marta.

Prema nacrtu zakona do kojeg je došao sajt Fokus onlajn, postignut je sporazum između kancelarke Angele Merkel i premijera 16 nemačkih pokrajina, javio je Rojters.

(AP Photo/Michael Probst)

Merkel će sutra razgovarati sa premijerima nemačkih pokrajina, pošto je broj obolelih od kovida od početka pandemije premašio 2,4 miliona.

Od 8. marta, u jednom domaćinstvu će moći da bude maksimalno po pet osoba iz dve kuće, ne računajući decu mlađu od 14 godina, dosad je moglo da bude po dvoje.

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Cvećare i knjižare, studiji za tetovaže i saloni za manikir će moći da se otvore ponovo.

Merkel i premijeri će morati da odluče koliki broj zaraženih na 100.000 stanovnika će značiti da li će se mere pojačati ili ublažiti, a u dokumentu u koji je Rojters imao uvid se navode samo dve opcije – 35 i 50.

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Kako se približava Uskrs, u nacrtu se navodi da će se apelovati na građane da izbegnu putovanja unutar zemlje, dodavši, međutim, da će biti moguće ograničene posete tokom praznika.

Modni koncern „s.Oliver“ najavljuje tužbu zbog zaključavanja

Nemački modni koncern „s.Oliver“ najavio je, u slučaju produženja mera zaključavanja, tužbu pred Ustavnim sudom Nemačke.

„Nas trgovce ne možete po želji uključivati i isključivati. To nas dovodi u finansijske probleme“, objasnio je direktor kompanije Klaus Ditrih Lars u izjavi dnevniku „Augsburger Algemajne“.

On prebacuje saveznim i pokrajinskim vlastima neravnopravni tretman prema trgovini.

„Prodavnice namirnica i drogerije su otvorene i raduju se najvećoj frekvenciji kupaca“, ukazao je Lars.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More