Slavni SRPSKI NAUČNIK dobija seriju: Mićanović glumi PUPINA, a Mihajlovu majku čuvena glumica koja se uskoro seli za SRBIJU!

"Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen, i za Ameriku, u kojoj je stvarao, neverovatne stvari", rekla Aneta Ivanović, producent i kreator serije!

Foto: Wikipedia
314

Slavni sprski naučnik Mihajlo Pupin konačno će dobiti seriju o svom životu. Kako piše Republika.rs, na čelu ovog projekta biće producentska kuća “Blue Butterfly”. Serija “Pupin” će imati 10 epizoda, a  osim dobro poznatih izuma koje je ostavio čovečanstvu, ovo ostvarenje otkriva i njegova dostignuća manje poznata javnosti, a ključna za događaje koji menjanju svet.

Foto: PrintSCreen/YouTube

– Reč je o najvažnijoj stvari kojom sam se u životu bavila. Naš je cilj da život Mihajla Pupina, koji je zasigurno bio jedan od najboljih s ovih prostora, oživimo kroz modernu TV seriju. To je čovek koji je od banatskog pašnjaka stigao do samog vrha svetske nauke, diplomatije, biznisa i postigao vanserijske rezultate u svim ovim oblastima. Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen, i za Ameriku, u kojoj je stvarao, neverovatne stvari, a ipak, ovde, u njegovoj domovini, evo ni posle 100 godina, ta priča nije ispričana – rekla Aneta Ivanović, producent i kreator serije.

– Tri godine pripremamo ovu seriju, uloženo je mnogo energije i ljubavi jer nam je važno da se priča o Pupinu ispriča na pravi način, da se istina o njemu ukoreni u narodu. Neke stvari su nas učili pogrešno, vreme je da ih ispravimo. Najveća nepravda je uverenje da su Pupin i Tesla bili neprijatelji. U slavu Mihajla Pupina srpska zastava se jedan jedini put vijorila na Beloj kući. Verujem da će uskoro svi u Srbiji znati ko je bio Mihajlo Pupin – rekla je Aneta Ivanović.

Foto: PrintScreen/YouTube

Mihajla Pupina igraće Dragan Mićanović, dok će naučnikovu majku glumiti slavna srpska glumica Branka Katić.

– Teško je opisati osećaj glumca kada dobije zadatak da igra ličnost kojoj se divi. I što više saznajem o njemu, moja fascinacija je sve veća i veća. Znate, postoje mnoge ličnosti s ovih prostora koje su za svoga života postigle mnogo i kojima sadašnje generacije, na razne načine, pa i kroz kinematografiju, odaju duboko poštovanje. Ali je malo onih naših zemljaka koji su znanjem i naučnim radom zadužili čitavo čovečanstvo, gurali ga napred, pomerali granice. Čitam tako da je Mihajlo Pupin, pored mnogih stvari, bio i jedan od osnivača NASA, predsednik odbora za vazduhoplovne komunikacije. A baš pre neki dan, sa rovera NASA, prvi put svet je čuo zvuk vetra sa Marsa. Odmah sam pomislio na njega. Ma to je taj vetar sa pašnjaka Idvora, rodnog mu mesta, pa preko Amerike… Ni Mars mu nije granica – rekao je Dragan Mićanović.

Foto: PrintScreen/YouTube/RTS

Reditelj serije “Pupin” biće Danilo Bećković

– Priča o Mihajlu Pupinu velika je i važna jer govori o čoveku koji je ukazao na jedan mogući put za svakog od nas. Pupin je i pred sebe i pred svoj narod postavljao najveće zahteve i ciljeve i mislim da je to nešto čemu, kao društvo, treba da se vratimo. Celog svog života je gledao u zvezde i, čini mi se, da ga je upravo taj pogled usmeren ka nebu i doveo do svih njegovih vrhova na zemlji. Najzad, smatram da je potrebno da imamo i jednu priču o trijumfu i pobedi, a Pupin je retka figura iz naše istorije koja nam pruža baš to. Naša serija o Pupinu neće biti prigodni program za obeležavanje neke godišnjice, već uzbudljiva, maltene avanturistička saga o putovanju iz srpske Vojvodine u Novi svet, o borbi za opstanak u Americi, u kojoj se tek završio Građanski rat, o prodoru u najviše svetske naučne krugove i najviše slojeve američkog društva, o tome kako se na izumima obogatio i kako je bio spreman da celokupno bogatstvo izgubi da bi spasao svoju Srbiju – rekao je Danilo Bećković.

Izvor Republika.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More