Olivera se oglasila na Instagramu prvi put nakon Balaševićeve smrti (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
64

Olivera Balašević oglasila se na svom Instagramu porfilu prvi put nakon smrti supruga Đorđa Balaševića. Na poseban način obeležila je Međunarodni dan maternjeg jezika podelivši video iz emisije u kojoj je gostovala i pričala o onome šta jezik znači za nju.

“Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U haosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima”, započela je.

“Najdubljim, onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu a da se ne pitam, je li maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju decu?” upitala je.


Da podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je od posledica Kovida-19 na Kliničkom centru Vojvodina u 68. godini života. Na večni počinak ispraćen je pesmom “Olivera”, koju je posvetio supruzi.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More