Fil Kolins velikodušno poklonio vredne istorijske artefakte američkoj državi Teksas

Foto: Prinntscreen Youtube
89

Istorijski atrefakti koje je prikupio proslavljeni britanski rok muzičar Fil Kolins i 2014. godine poklonio američkoj saveznoj državi Teksas izloženi su danas u istorijskoj tvrđavi-garnizonu Alamo koji su od 23. februara do 6. marta 1836. godine branili američki naseljenici od meksičkih trupa pod komandom generala Antonia de Santa Ane.

“Srbi su izuzetno velikodušni”! Profesor iz Teksasa posetio Beograd tokom korone i malo je reći da je oduševljen!

 

Među izloženim predmetima je i jedan mesingani top koji je koristila meksička vojska tokom opsade Alama, a izložba više od 200 istorijskih predmeta, tzv. Kolinsova kolekcija, trajaće do 25. aprila.

“Javnost je veoma zainteresovana da vidi kolekciju koju nam je Fil Kolins velikodušno poklonio. Čast mi je što se brinem o njoj i čuvam je”, izjavila je Kristi Miler Nikols, direktorka za arheologiju, kolekcije i istorijska istraživanja u Alamu.

Tokom 13-dnevne bitke za Alamo 1836. godine skoro 200 američkih branilaca položilo je svoje živote boreći se za nezavisnost Teksasa od Meksika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More