Zabranjena zadržavanja tokom ŠETNJE! Policajce nadziru nošenje maski na otvorenom, helikopterima sprečavaju okupljanja!

Foto: AP Photo/Mićael Probst
213

U nekoliko većih gradova u nemačkoj pokrajini Severna Rajna – Vestfalija građanima je zabranjeno zadržavanje u centru i na glavnim šetalištima.

S obzirom da su proteklih sunčanih vikenda šetališta na reci Rajni u Diseldorfu preplavile hiljade ljudi, koji su šetali ili sedeli okolo, gradska uprava je donela odluku da građanima zabrani zadržavanje na jednom mestu.

Zabrana ostaje na snazi do 14. marta, piše politički magazin “Špigel” u reportaži iz Diseldorfa, preneo je “Dojče vele”.

Posledice korona pandemije po Nemačku biće teške i dugoročne

Tako su ovog vikenda šetači na Rajni, koji bi se zaustavili da popiju kafu, nešto pojedu, ili bi napravili piknik zauzimajući svaku slobodnu površinu na okolnim travnjacima, pozivani putem megafona da krenu dalje.

Ukoliko bi seli da pojedu sladoled ili jednostavno zastali da uživaju u pogledu na nebo, rizikovali bi kaznu u visini od 50 evra.

“Špigel” piše i kako su drugi nemački gradovi poslali na svoja šetališta brojne policajce i službenike kako bi nadzirali nošenje maski na otvorenom.

Tako je u Hamburgu jedan policijski helikopter kružio iznad parka Alster, kako bi sprečio da dođe do većih okupljanja ljudi. U petak je u tom gradu došlo do velike potere.

Jedan mladić je, u momentu kada je pored njih prolazila policijska patrola, zagrlio svoje prijatelje.

Kada su policajci pokušali da ga legitimišu, mladić je pobegao.

Policija je krenula u poteru za njim policijskim automobilom i kako pokazuje video snimak jednog prolaznika, gotovo ga pregazila.

Izvor DW
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More