Tiodorović o Vranjancu koji je pogrešno vakcinisan: Desilo se nešto što nije smelo i moglo da su poštovane procedure!

Foto: Printscreen Youtube
43

Slučaj Vranjanca koji je greškom primio dve različite doze vakcina, Fajzer i Sinofarm, ne sme da se ponovi, rekao je danas epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da je greška verovatno nastala zbog nepoštovanja procedure vakcinacije.

“Desilo se nešto što nije smelo i moglo da su poštovane procedure”, rekao je Tiodorović nakon sastanka predstavnika republičkog i gradskog kriznog štaba u Vranju.

Slađan Antić iz Vranja greškom dobio prvo Fajzerovu, pa kinesku vakcinu: Osećam se čudno, nisam dobar

 

Ističe da razume da postoji preopterećenost među zdravstvenim radnicima koji sprovode vakcinaciju, kao i da je interes stanovništva veliki.

Dodaje da je sada najvažnije da je stanje tog građanina koji je primio dve različite doze vakcina pod kontrolom.

“I dalje ćemo pratiti njegovo zdravstveno stanje i imati uvid šta se dešava. Tako nešto ne sme da se ponovi, procedura je poznata i jasna i mora da se sprovodi do kraja. Svako mora da bude pitan koju je vakcinu prvu primo, a ako ne zna da se vidi iz dokumenata”, naveo je Tiodorović.

Dodaje da još nije poznato i ispitano da li se može posle prve doze jedne vakcine primiti doza druge vakcine.

Ističe da imunolozi tvrde da je građanin iz Vranja sada svakako zaštićen od korone.

Državni sekretar u Mininstarstvu zdravlja Branislav Vekić rekao je da će se povodom tog slučaja izvršiti unutrašnji i spoljašni stručni nadzor od strane Ministarstva zdravlja.

“Kada budemo imali sve podatke gde je i kako došlo do propusta obavesićemo javnost o zaključku. Ne bih se izjašnjavao ko je kriv i zašto”, rekao je Vekić i dodao da je verovatno tačno mišljenje Tiodorovića da je došlo do nepoštovanja procedure.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More