Vlasti Nemačke i Francuske pod pritiskom: Ne gomilajte neiskoriščene doze AstraZeneke!

foto: printscreen Youtube
80

Vlasti u Nemačkoj i Francuskoj su pod pritiskom da donesu kreativna rešenja za premeštanje Astrazenekinih vakcina protiv koronavirusa. Moraju da donesu rešenje što pre kako bi se izbeglo gomilanje neiskorišćenih doza tokom narednih nedelja.

Zahtev u nemačkoj javnosti: Neiskorišćene vakcine AstraZeneka davati mlađima od 64 godina

 

U ponedeljak je francuski medicinski regulator promenio svoju preporuku da se Astrazenekina vakcina ne koristi za starije od 65 godina, a nemački Komitet za vakcinaciju je pod većim pritiskom da sledi njegov primer ili čak da u potpunosti promeni prioritete, prenosi Gardijan.

Obe zemlje sporo primenjuju Oksfordsku vakcinu. Procenat korišćenja Astrazenekinih vakcina u Francuskoj iznosi 24 odsto, rekao je u utorak zvaničnik Ministarstva zdravlja, znatno ispod cilja od postavljenih 80-85 odsto.

U Nemačkoj su dve trećine od 1,4 miliona doza ostale u skladištu.

U potrazi za objašnjenjem, napravljeno je mnogo izveštaja, gde se vidi nevoljnost javnosti u obe zemlje, koja je držala više do Biontekove “Rols rojs vakcine” koja je u ranim ispitivanjima pokazala veću efikasnost u borbi protiv koronavirusa.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More