Detalji stravičnog udesa u Kaliforniji u kojem je poginulo najmanje 13 ljudi

Foto: AP Photo/Gregory Bull
40

Vlasti u američkoj saveznoj državi Kalifornija potvrdili su da je najmanje 13 ljudi, od kojih 10 meksičkih državljana, poginulo u utorak u saobraćajnoj nesreći u blizini američko-meksičke granice, kada se teretnjak sa prikolicom sudario sa terenskim vozilom u kome je bilo 25 odraslih lica i dece.

Kalifornijska agencije za autoputeve (ĆP) navodi da još nije utvrđeno da li je vozač terenskog vozila Ford, koje je registrovano za osam a prevozilo 25 lica, primetio znak za zaustavljanje pre nego što je ušao u raskrsnicu na putu u blizini grada Holtvila, oko 16 kilometara severno od granice sa Meksikom, prenosi Rojters.

ĆP je saopštio da je na licu mesta stradalo 12 osoba, starosti između 15 i 53 godine, uključujući i vozača terenca Ford, od kojih je 10 meksičkih državljana, a jedan od povređenih preminuo je u bolnici.

Rojters prenosi da je vozač transportnog vozila sa prikolicom, koje je učestvovalo u nesreći i za koje je navedeno da je prevozilo šljunak, prema navodima ĆP hospitalizovan sa lakšim povredama.

Američki agenti za imigraciju i carinu (ICE) potvrdili su nekoliko sati kasnije da proveravaju da li se u ovom slučaju radi o trgovini ljudima i da sarađuju sa meksičkim konzulatom kako bi utvrdilo ko je bio u vozilu i obavestile njihove porodice, navodi agencija.

Jezivi prizor na američkim putevima! Najmanje 15 mrtvih u lančanom sudaru, džip prevozio 27 LJUDI (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More