U Nemačkoj blizu dogovor o postepenom popuštanju mera: Danas sastanak Merkelove sa premijerima

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
131

Nemačka kancelarka Angela Merkel i regionalni lideri blizu su dogovora o postepenom popuštanju ograničenja zbog korona virusa, prenosi Rojters uoči današnjeg samita kancelarke i premijera pokrajina na kome će se razmtrati epidemiološka situcija u zemlji.

Agencija navodi, prema nacrtu plana u koji je imala uvid, da vlasti u Nemačkoj za današnji sastanak pripremaju odluku o postepenom popuštanju epidemioloških mera, ali da se pravila mogu ponovo pooštriti ako broj zaražavanja sa Kovid 19 počne da se povećava.

Prema novom planu vlade od 8. marta moći će da se okupljaju najviše pet osoba iz dva domaćinstva, izuzev dece mlađe od 14 godina, a cvećare i knjižare, baštenski centri, kao i uslužni saloni za negu takođe će moći ponovo da se otvore od tog datuma, prenosi Rojters.

Broj slučajeva Kovid 19 porastao je danas u Nemačkoj za 9.019, dok je prijavljeno i 418 preminulih od posledica bolesti, ali je broj oboljevanja na 100.000 ljudi u poslednjih sedam dana blago opao, na 64 sa 65,8 koliko je iznosio u utorak.

Rojters navodi da se prama planu u koji je imao uvid predviđaju stroge mere ponovo ako broj slučajeva pređe 100 na 100.000.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More