Čekajući nove mere u Srbiji ponovo veliki broj novozaraženih

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
81

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 4.056 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 16.175 uzoraka, a preminulo je 16 osoba.

U bolnicama trenutno se nalazi 4.072 pacijenata, od kojih je 161 na respiratorima, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Od početka pandemije u Srbiji je testirano 2.986.711 osoba, a ukupno je registrovano 470.941 slučajeva korona virusa.

Do sada je preminula 4.491 osoba.

Krizni štab zaseda u petak, razmatraju se dodatne mere

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u petak, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

Sednica će biti održana u 15.00 sati.

Prema ranijim najavama članova Kriznog štaba, na toj sednici trebalo bi da bude doneta odluka o eventualnom pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Medicinski deo Štaba je za potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, za šta se i založio na prethodnoj sedici u ponedeljak, a tada je ostavljeno da konačna odluka bude doneta za par dana.

Ranije danas, epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da je Srbija daleko od uvođenja vanrednog stanja, jer je to procedura.

“Proaktivno treba raditi, mi smo do sada kasnili oko dve nedelje. Samim tim što nema te operabilnosti da se odmah može reagovati. Mi smo presudli. Medicinski deo je uradio sve što je trebalo. Mi smatramo da su ovako blage mere nedopustive”, rekao je Kon za tv Prva.

Upitan šta će medicinski deo Kriznog štaba tražiti na sledećoj sednici štaba, Kon kaže da neće odustati od onoga šta su i tražili – minimum zatvaranja na sedam dana, iako je svima jasno da bi trebalo tako da bude i više.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da ne misli da smo blizu vanrednog stanja, ali je istakao da su lekari u pravu i da svi moraju da budu mnogo disciplinovaniji.

U Srbiji je juče registrovano 4.157 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 16.743 uzoraka, a preminulo je 16 pacijenata.

U bolnicama trenutno se nalazi 4.031 pacijent, od kojih je 168 na respiratorima.

Po broju zaraženih prednjači Beograd, u kojem je juče bilo 1.214 novoobolelih, ali je porast broja zaraženih primetan i u Novom Sadu i Nišu, Kragujevcu.

Za prethodni vikend, Krizni štab je doneo mere, koje su podrazumevale da ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More