“Ta brojka ni na vidiku”: Nemački privrednici se oglasili povodom odluke Merkelove i premijera

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
116

Nemački privrednici su danas izrazili razočaranje nakon što su kancelarka Angela Merkel i premijeri pokrajina dozvolili ublažavanje mera od 8. marta ako broj obolelih padne ispod 50 na 100 000 stanovnika, jer smatraju da do toga brzo doći.

“Rezultati sastanka kancelarke i premijera 16 pokrajina su katastrofa za maloprodajni sektor”, rekao je Štefan Gent, izvršni direktor Asocijacije za maloprodaju (HDE).

Neke prodavnice, poput knjižara i pijaca cveća će moći da se otvore, međutim, ostale maloprodajne radnje mogu da se otvore samo u regionima gde je broj obolelih na 100.000 stanovnika ispod 50 u rasponu od prethodnih sedam dana.

Računajući četvrtak, prosek broja obolelih u Nemačkoj je 64,7 na 100.000 stanovnika, u odnosu na 64 dan ranije.

“Uslov za otvaranje maloprodajnih objekata je da bude ispod 50 inficiranih u razmaku od sedam dana. Ali, ta brojka ni na vidiku”, rekli su iz HDE i dodali da će maloprodajne radnje zbog toga izgubiti još deset miliona evra do kraja marta.

Prema novom planu koji sadrži pet koraka, u jednoj kući/stanu će od 8. marta moći da se okupi do pet ljudi iz dva domaćinstva, s tim da u tu brojku ne ulaze deca ispod 14 godina.

Nemačka je u sredu zabeležila 11.912 novoinficiranih kovidom, a preminulo je 359 ljudi.

Dogovoreno FAZNO UBLAŽAVANJE mera u Nemačkoj! Evo šta to znači, postoji i mogućnost HITNOG vraćanja ograničenja!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More