“Vakcina je nastala iz POBAČENIH FETUSA”: Američka KATOLIČKA CRKVA iznela ŠOKANTNE tvrdnje protiv ovog CEPIVA!

Stigao i odgovor PROIZVOĐAČA!

Foto: (Jung Yeon-je /Pool Photo via AP)
1,121

U direktivi katoličke crkve kaže se da je “vakcina Džonson i Džonson proizvedena na ćelijskim tkivima izvedenim iz abortusa”. Ovo nije prvi put da se katolička crkva javlja sa ovakvim navodima, a čitava priča je već ranije bila demantovana, prenosi “B92”.

Američka katolička crkva pozvala je u utorak svoje sledbenike da izbegavaju vakcinu protiv koronavirusa koju su razvili Džonson & Džonson , tvrdeći da je “razvijena, testirana i proizvedena pomoću ćelijskih linija izvedenih iz abortusa”.

(AP Photo/Ng Han Guan, File)

Američka konferencija katoličkih biskupa pozvala je katolike da biraju između alternativa koje nude Fajzer i Moderna jer je, kako su istakli, vakcina Džonson & Džonson pokrenula pitanja o “moralnoj dozvoli”.

“Odobrenje ove vakcine za upotrebu u Sjedinjenim Državama ponovo postavlja pitanja o moralnoj dozvoli upotrebe vakcina razvijenih, testiranih i proizvedenih uz pomoć ćelija pobačenih fetusa”, ​​rekao je biskup Kevin Roads.

(AP Photo/David Zalubowski)

Usaglasili su se da su poželjnije vakcine Fajzer ili Moderna “ako neko ima mogućnost izbora vakcine”.

Multinacionalna farmaceutska kompanija je u svojoj izjavi demantovala ove navode i rekla da u vakcinama “nema fetalnog tkiva”, prenosi Associated Press.

(Toby Zerna/Pool Photo via AP)

Poslednja izjava Katoličke crkve obnovila je rasprave o vakcini. Podsetimo, ranije u decembru medijima se proširila vest da je Vatikan “poručio katolicima da je moralno prihvatljivo koristiti vakcine protiv kovida 19 čak i ako su za njihovu proizvodnju korišćene ćelije iz tkiva pobačenih fetusa”.

U napomeni vatikanske Kongregacije za doktrinu vere govori se o tome da se radi o vakcinama “u toku čijeg su se procesa istraživanja i proizvodnje koristile ćelijske linije iz tkiva dobijenih iz dva pobačaja koja su se dogodila u prošlom veku”. Sama vakcina ne sadrži fetalna tkiva već su te ćelije reprodukovane u laboratoriji tokom proteklih decenija i nisu sastojci samih vakcina.

(AP Photo/David Zalubowski)

Za tako dobijene vakcine navedeno je da je upotreba dozvoljena dok god nema druge alternative.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More