Makron na udaru kritika gradonačelnice Pariza zbog upravljanja pandemijom

foto: Tanjug/Benoit Tešier/Pool Photo via AP
52

Gradonačelnica Pariza En Idalgo kritikovala je francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog odluka koje je doneo u kontekstu epidemije koronavirusa.

Emanuel Makron najavio ukidanje policijskog časa

 

Idalgo, za koju se predviđa da će biti protivkandidatkinja Makronu na predsedničkim izborima u koji će se održati 2022. godine, kritikovala je francuskog predsednika zbog koraka u vezi s epidemijom koje je, kako tvrdi, pravio bez savetovanja s lokalnim vlastima.

Idalgo je optužila predsednika Francuske da je diktirao odluke u vezi s epidemijom iz Jelisejske palate o mnogim pitanjima, uključujući policijski čas, zatvaranje knjižara, strategiju planiranja vakcinacije. Umesto toga, navela je, Makron je trebalo da bude na terenu kako bi se njegove odluke podudarale s stvarnošću.

„Uspeh strategije za borbu protiv COVID-19 ne može se svesti na uzastopne mere isključivanja kao deo taktike koja ne daje uverljive rezultate“, kazala je Idalgo za Le Monde, savetujući Makrona da razmotri situaciju u javnosti prilikom donošenja odluka o epidemiji.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More